Brabant niet rechtsaf

Teken de petitie voor een sociaal en duurzaam Brabant

Brabant niet rechtsaf

In Noord-Brabant wordt op dit moment een coalitie gevormd tussen de VVD, het Forum voor Democratie en het CDA. Als dit college er komt zal dit een enorme ruk naar rechts voor onze mooie provincie betekenen, met alle gevolgen van dien. Als Jonge Socialisten Brabant willen wij natuurlijk niet dat alle vooruitgang van de afgelopen jaren verloren gaat. De provincie heeft onder andere de uitpuilende varkensstapel verkleind, natuurgebieden behouden en lokale cultuur toegankelijker gemaakt voor iedereen. Juist in deze tijden van sociale verharding en de stikstofcrisis moet dit beleid worden doorgezet.
Brabant is van ons allemaal. Daarom moeten we er bijvoorbeeld voor blijven zorgen dat elke Brabander gebruik kan maken van het openbaar vervoer, ook als er gebruikt moet worden gemaakt van een belbus. Daarom moeten we ervoor zorgen dat het lokale museum of de plaatselijke sportclub op de ondersteuning kan rekenen die het verdient. Daarom moet het provinciebestuur zich inzetten voor alle Brabanders, ongeacht hoe ze er uit zien of waar hun wieg staat.
Daarnaast moet onze provincie er ook zijn voor de komende generaties. Noord-Brabant heeft het grootse aantal megastallen en de meeste varkens van heel Nederland. Dit leidt tot een enorme stikstof uitstoot. Hierdoor is de biodiversiteit in Brabant onder grote druk komen te staan en kunnen er geen nieuwe woningen worden gebouwd. Om dit tegen te gaan moeten we in Brabant zoeken naar een nieuwe balans tussen boer en natuur.
Deze problemen zorgen dat we voor een aantal keuzes komen te staan. Kiezen we voor de alle Brabanders of slechts voor diegenen die zichzelf toch al wel redden? Kiezen we voor een ongelimiteerde bio-industrie of voor mens en natuur? Kiezen we voor beleid waardoor zich iedereen zich thuis voelt in Brabant, of niet? In de afgelopen periode heeft de coalitie van VVD, CDA, D66, PvdA en GroenLinks de goede keuzes gemaakt. De stikstof crisis is met beiden handen aangepakt en de Brabantse cultuur en het openbaar vervoer zijn toegankelijker gemaakt voor iedereen.
Helaas is de VVD nu rechtsaf geslagen. Samen met het CDA en Forum voor Democratie, een partij zonder enige bestuurlijke ervaring die ontkent dat er überhaupt een stikstofcrisis is, onderhandelen zij nu over een nieuw college. Dit zou betekenen dat er een einde komt aan alle goede keuzes die door de afgelopen colleges zijn gemaakt. Daarom lanceren wij als JS Brabant de campagne Brabant niet rechtsaf. Wij willen laten zien dat Brabant van en voor iedereen is en maken daarom een vuist tegen deze rechtse coalitie. Wil jij ons helpen?

Teken de petitie

Categorieën: Actie

Jonge Socialisten in de PvdA