Brak liften naar Utrecht voor eerlijk Europees transport

Doe mee, vraag al je vrienden en meld je snel aan door te mailen naar Jordy: joomen@js.nl!

Liftwedstrijd

‘S avonds een vent, ’s ochtends een vent: De dag na onze nu al legendarische Kroegentocht JS Brabant meets JS Utrecht: The Return gaan we (brak) liften naar Utrecht vanuit Eindhoven om actie te voeren voor eerlijk werk.

Vrachtwagenchauffeurs doen zwaar werk en maken lange dagen. Het is Agnes Jongerius in het Europees Parlement gelukt om hun loon en werkroosters te verbeteren, en dat willen we alle chauffeurs laten weten. Het is een trots beroep en chauffeurs verdienen meer waardering!

Met de JS Brabant starten we deze liftactie vanuit het PvdA-honk in Eindhoven, tevens onze uitvalsbasis van de kroegentocht. Rond 1 uur zullen we na een stevig katerverwerkend ontbijt vertrekken richting Utrecht. In Utrecht sluiten we af met een groepsfoto van alle lifters met Agnes Jongerius. Het doel is niet om zo snel mogelijk in Utrecht te zijn, maar om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor eerlijk transport.

Onderweg verdien je punten door:
– filmpjes op te nemen met chauffeurs
– de grappigste foto te tweeten
– stroopwafels uit te delen aan chauffeurs
– te flyeren op tankstations
– een broodje bal te eten als lunch
– of het mooiste liftbordje te instagrammen!

Om 17:00 uur is er een borrel met wat te eten in de buurt van Utrecht Centraal Station en vindt de prijsuitreiking plaats. Daar maken we ook een groepsfoto met Agnes Jongerius en alle lifters.

Zoek dus snel een liftmaatje, of mail ons als je mee wilt doen en nog een liftpartner zoekt!

Doe mee, vraag al je vrienden en meld je snel aan door te mailen naar Jordy: joomen@js.nl!

Categorieën: Actie, Campagne

Jonge Socialisten in de PvdA