Brieven kandidaten bestuur 2018-II

bestuur

Op woensdag 11 juli worden drie nieuwe bestuursleden gekozen. Een penningmeester, secretaris en bestuurslid campagne. Hiervoor zijn drie kandidaten. Hieronder vind je hun motivatiebrieven.

Penningmeester – Bor de Kock

Lieve leden van JS Brabant,

 

Bij dezen stel ik mij opnieuw kandidaat voor de functie van penningmeester bij de mooiste afdeling die onze leuke vereniging heeft. Ik heb het afgelopen jaar veel plezier gehad met jullie allemaal: toffe dingen georganiseerd met het bestuur, op een goede manier op de centen gelet en ook onze afdeling landelijk goed vertegenwoordigd op activiteiten. Hoewel ik de laatste maanden soms mijn scriptie wat meer tijd moest geven, kijk ik tevreden terug op het jaar en ben ik blij met de dingen die we als bestuur bereikt hebben. Wat mij betreft is het echter nog niet klaar: er is nog genoeg te doen binnen en buiten de afdeling. Ik wil dus graag door als penningmeester. Niet alleen heb ik er vertrouwen in dat ik die functie nog steeds goed kan vervullen, maar ook is er een aantal reeds aangekondigde of nog in de pijplijn zittende activiteiten waarbij ik betrokken ben en die ik nog wil afmaken.

 

Er is wel een kanttekening. Zoals velen van jullie weten heb ik de afgelopen periode mijn scriptie geschreven, en ben ik in juni afgestudeerd. Wat de volgende stap zal worden in mijn leven is nog onduidelijk; of ik in Brabant blijf wonen ook. Hoewel ik graag nog meer tijd in onze mooie provincie wil doorbrengen, zou het goed kunnen dat ik ervoor kies om (een tijdje) in een ander deel van Nederland of zelfs daarbuiten te gaan wonen. Laat mij daar dus vooraf eerlijk over zijn: ik kan jullie niet beloven dat ik nog een volle termijn vol ga maken, en als iemand anders dat wél kan, is dat misschien een betere kandidaat.

 

Desalniettemin wil ik er nu graag nog voor gaan. Ik hoop van harte dat ik dat van jullie nog eens mag.

Met rode groet,

Bor de Kock

 

Secretaris – Lukas van Dongen

Beste Jonge Socialisten,

 

Mijn naam is Lukas van Dongen. Ik ben 18 jaar oud en overtuigd sociaaldemocraat. Na dit jaar mijn vwo gehaald te hebben ga ik geschiedenis studeren in Utrecht. Dit betekent echter niet dat ik niet actief wil blijven in Brabant, waar ik al mijn hele leven woon.

 

Graag wil ik mij kandideren voor de functie van secretaris, omdat ik mij het komende jaar met jullie zoveel mogelijk wil inzetten voor de Jonge Socialisten en de PvdA. Campagnetijd of niet, we hebben als JS veel werk te doen. De partij zit momenteel op een dieptepunt en alle peilingen wijzen erop dat we er maar niet in slagen om veel jongeren te bereiken met onze boodschap. Juist hier is voor ons Jonge Socialisten een taak weggelegd om te laten zien dat de sociaaldemocratie nog lang niet dood is, maar juist relevanter dan ooit.

 

Of het nu via sociale media is of gewoon op straat, ik heb er het volste vertrouwen in dat wij deze zware taak aankunnen met hulp van onze Brabantse gezelligheid.

 

Als secretaris wil ik ervoor zorgen dat dit alles in goede banen loopt en het bestuur ordelijk kan werken. Ik kan mij als geen ander in iets vastbijten en mijn aandacht focussen om het werk gedaan te krijgen. Zo heb ik al samen met mijn teamgenoten veel complimenten gekregen over de kwaliteit van het raadsvoorstel dat wij maakten voor het project ‘Jeugd & Politiek’ van de Bredase gemeenteraad. Bovendien wist ons debatteam, waar ik deel van mocht uitmaken, een jaar later de overwinning in het debattoernooi ‘Op weg naar het Lagerhuis’ behalen.

 

Deze energie wil ik nu steken in onze Brabantse afdeling van de Jonge Socialisten, en ik hoop daarvoor op jullie vertrouwen te kunnen rekenen. Voor eventuele vragen, of om gewoon even kennis te maken, ben ik te bereiken op WhatsApp: 0620157888

 

Met vriendelijke groet,

Lukas van Dongen

 

Bestuurslid campagne – Roel Oosterling

Beste Rode Kameraden,

Mijn naam is Roel Oosterling, 22 jaar en ik ben momenteel bezig met de studie HBO-Rechten in Nijmegen. Komend jaar zit ik in mijn 3de jaar en dat betekent dat ik vanaf februari stage mag lopen.

Ik ben nu zo’n 4 ½ jaar geleden lid geworden van deze mooie vereniging en ik heb eerder in het bestuur van de Jonge Socialisten Brabant gezeten. Een ontzettend leuke tijd heb ik toen gehad. En die gezelligheid mis ik nu. Daarom zou ik graag onderdeel uitmaken van het nieuwe bestuur.

Het komende jaar wordt weer cruciaal voor onze partij. Onze partij staat nu op een dieptepunt qua zetels in de Tweede Kamer en in veel gemeentes scoren we helaas ook niet al te best. Daarom moet er iets gebeuren. Juist nu, nu er in 2019  weer verkiezingen zijn voor de waterschappen, de Provinciale Staten en later in datzelfde jaar hebben we nog de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit zijn allemaal kansen voor onze moederpartij om uit het dal te komen en te groeien

Mijn plannen voor het komende jaar zijn: het houden van inhoudelijke activiteiten over bijvoorbeeld het waterschap, Europa en/of Shelter City’s. Shelter City is een netwerk waar mensenrechtenverdedigers wel in vrijheid kunnen spreken over de toestand van hun land. Mijn neef heeft gewerkt voor Justice en Peace Nederland, waarvan shelter City een initiatief is. Wij in Brabant hebben ook een Shelter City: Tilburg.

Naast deze activiteiten die mede te maken hebben met de verkiezingen van het waterschap en de Europese Raad wil ik ook andere activiteiten organiseren die leuk zijn voor jongeren, leden en niet-leden. Zoals een filmavond, een spelletjesavond of een borrel.

Zoals ik eerder al zei is 2019 weer een jaar vol met verkiezingen. En daar kan je niet om heen en dus zou ik ook mee willen doen met campagnes van lokale PvdA afdelingen (dit kan gewoon bij de afdeling waar je woont).

Daarnaast wil ik me inzetten voor deze leuke, gezellige vereniging om te zorgen dat deze toegankelijk blijft en er een goede sfeer heerst. Samenwerken voor een Sociaal en Eerlijk Brabant is het credo voor het komende jaar.

Met vriendelijke groet,

Roel Oosterling

 

 

 

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA