Jonge Socialisten Brabant steunen Young and United

Young & United

Op dinsdag 6 oktober werd het centrum van Tilburg opgeschrikt door een zichtbaarheidsactie van Young and United, de beweging van werkende jongeren die strijd voor een volwassen loon vanaf achttien jaar. Door jongeren van Young and United werd op de heuvel in Tilburg door middel van fakkels het cijfer 10 gevormd. Hierbij waren veel Brabantse Jonge Socialisten aanwezig die young and united steunen in de strijd voor volwassen loon.

De oplichtende 10 werd gevormd omdat op zaterdag 10 oktober in Amsterdam een demonstratie plaats vindt voor volwassen loon vanaf 18 jaar. De Jonge Socialisten Brabant roepen alle Brabantse jongeren op zaterdag naar Amsterdam af te reizen en de strijd van Young and United voor volwassen loon te steunen. Meer informatie over de demonstratie kan worden gevonden op de website van Young and United.

Het minimumloon van een drieëntwintigjarige is € 9,12 bruto per uur terwijl een achtienjarige met het jeugdminimumloon maar € 4,15 per uur krijgt. Voor een achtienjarige die fulltime werkt voor het jeugdminimumloon komt dat neer op € 683 per maand. Dit is €300,- onder de armoedegrens wat voor de Jonge Socialisten Brabant onacceptabel is. Daarnaast zien de Brabantse Jonge Socialisten in de PvdA dat veel jongeren op hun achtiende en negentiende “te oud” worden gevonden door werkgevers en op zoek kunnen naar een nieuwe baan. De Jonge Socialisten Brabant vinden dat dit niet de manier is waarop je met werknemers omgaat.

Categorieën: Economie

Jonge Socialisten in de PvdA