Motivatiebrieven kandidaat-bestuursleden

Kom naar de ALV op 9 juni!

cropped-JSB-logo-nieuw-e1542748058372.jpg

Op woensdag 9 juni is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de JS Brabant! Op deze ALV zullen we terugkijken op het afgelopen jaar en een nieuw bestuur verkiezen. Wil jij hier bij zijn? Meld je dan hier aan: https://js.nl/nieuws/protocol-online-afdelings-alvs/

De volgende functies zijn verkiesbaar:

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Bestuurslid Leden
  • Bestuurslid Communicatie

Hieronder staan de motivatiebrieven van de kandidaat-bestuursleden.

 

Kandidaat-Voorzitter: Pim van Benthem

Beste Brabanders,

mijn naam is Pim van Benthem. Ik ben een 21-jarige student Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogescholen te Den Bosch. Daarnaast ben ik sinds het najaar van 2019 een actief lid van de Partij van de Arbeid en de Jonge Socialisten. In deze motivatiebrief wil mijzelf voorstellen en kandidaat stellen voor de functie van Voorzitter van de Jonge Socialisten Brabant. 

daarnaast ga ik vertellen wie ik ben, welke politiek ervaring ik heb, welke werkervaring ik heb en waar mijn kwaliteiten liggen. Ik hoop jullie allen als lezers aan het eind van deze brief een goed beeld te hebben kunnen geven van wie ik ben en waar ik voor sta en wat mijn doelen zijn voor de Brabantse afdeling. 

Wie ben ik ?

Ik ben Pim van Benthem. Ik ben 21 jaar oud en geboren en getogen in Eindhoven, Brabant. Ik heb 2018 mijn Havo diploma gehaald en ben toen gaan studeren. Ik heb eerst één jaar Social Studies gestudeerd aan Fontys Hogescholen Eindhoven maar ben hier na een half jaar gestopt. Deze studie was teveel zorggericht, ik had meer passie voor een maatschappelijke of politieke studie. Zo ben ik uitgekomen bij mijn huidige studie; Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogescholen te Den Bosch. Na de zomer ga ik echter een tussenjaar nemen. Dit mede om te groeien als persoon, bij te komen van de coronacrisis en mijzelf op termijn voor te bereiden op de verkiezingen. Dit heeft ook tot gevolg dat ik meer tijd heb gedurende het jaar om mij te kunnen richten op de voorzittersfunctie. 

Gedurende mijn hele jeugd had ik al een passie voor bestuur en politiek. Ik deed op de middelbare school mee bij debatteams en was voorzitter van de leerlingraad. Met deze leerlingraad heb ik toentertijd nog inspraak gehad in de fusie van mijn middelbare school met een andere school. Wij bemoeide ons met de opzet en regelingen, maar ook met het ontwerp van de school en de indeling van het nieuwe gebouw.

Politieke- en bestuurlijke ervaring

Mijn eerste bestuurlijke ervaring was dus de leerlingraad op de middelbare school. in mijn tijd op het Christiaan Huygens College als voorzitter was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de inspraak in de fusie van de scholen. In datzelfde jaar ben ik voorzitter geworden van de jeugd van voetbalclub VV Nieuw Woensel in Eindhoven. Ik ben tot eind vorig jaar altijd lid geweest van deze club, in totaal ongeveer 10 jaar. In mijn tijd als voorzitter jeugd was ik verantwoordelijk voor de indeling van nieuwe leden en alle andere jeugdzaken. 

Aan het begin van het nieuwe schooljaar in 2019 besloot ik ook mijn altijd aanwezige passie voor politiek invulling te geven. Dit was het moment waarop ik lid ben geworden van zowel de Partij van de Arbeid als Jonge Socialisten. Ik ben op dit moment actief als fractieondersteuner van de PvdA Eindhoven. Ik ben hier aanwezig bij alle fractievergadering en deel mijn mening. Ik leer hier veel over het werk als raadslid en de plaats van de PvdA in lokale politiek. Ik heb op dit moment het persoonlijke doel om in 2022 deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven voor de PvdA. 

Binnen de Jonge Socialisten heb ik mij altijd actief opgesteld. Ik ben vanaf het aanmelden als lid zoveel mogelijk aanwezig geweest bij alle activiteit. Ik ben het afgelopen jaar bestuurslid Leden geweest onder voorzitter Lukas van Dongen. Lukas gaat nu zijn kans proberen te grijpen in het landelijk bestuur. Ik heb veel van Lukas geleerd over de Brabantse afdeling en het voorzitten van de afdeling. Ik ben hem dankbaar voor alles hoe hij mij gesteund heeft en alles wat hij mij geleerd heeft. Ik hoop nu het gat wat hij laat vallen goed in te vullen en te groeien samen met de afdeling op Lukas zijn oude functie.

Doelen

Maar wat wil ik nu bereiken voor onze Brabantse afdeling? Ik wil het komende jaar mijn best doen om alles weer te normaliseren. Daarnaast wil ik een stukje professionaliseren en hoop ik natuurlijk primair het plezier er in te houden voor alle leden en het bestuur. Concreet komt dit voor mij neer op de volgende punten:

  • Ik wil weer proberen dingen fysiek te organiseren en de afdeling en haar leden helpen te herstellen na de coronacrisis. Ik hoop na de zomer weer fysieke activiteiten te organiseren. 
  • Daarnaast heeft men in de coronacrisis gezien dat niet alleen ons fysiek erg kwetsbaar is, maar ook onze mentale gesteldheid. Dit was te allen tijde al een belangrijk punt voor onze generatie maar door de coronacrisis is dit weer op de voorgrond gekomen. Hierom wil ik in het komende jaar een activiteit organiseren rondom mentale gezondheid en depressie
  • Ook wil ik graag alle afdelingsregelementen evalueren. Ik wil kijken of het mogelijk goed kan zijn om meer afdelingsstructuren en onderlinge afspraken vast te leggen en dit voor te leggen aan de afdeling op de WinterALV, want zonder leden geen afdeling. 
  • Daarnaast hoop ik uiteraard in samenspraak met onze eigen Jannick onder andere weer het Voetbaltoernooi terug op de kalender te brengen, net als de AfdelingsBBQ
  • Tot slot wil ik meer activiteiten organiseren met verschillende andere PJO’s. ook PJO’s waar wij nog niks mee georganiseerd zijn voor mij een optie, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Radicaal. 

Tevens wil al het bestaande beleid rondom het organiseren van activiteiten rondom de thema’s: inclusiviteit, seksualiteit en multiculturalisme doorzetten en blijven organiseren. Uiteraard is het kijken wat wij fysiek kunnen doen en wat wij online kunnen organiseren. 

Tot slot sta ik open voor alle input van leden van onze afdeling. Ik vind het van het grootste belang dat wij als afdeling op elkaar aankunnen en dat ik de mening van elk lid meeneem. Ik hoop dat de leden zich ook te allen tijde prettig voelen om mij te benaderen als zij iets willen, iets vinden of problemen hebben. 

Met vriendelijke groet,

Pim van Benthem

 

Kandidaat-Penningmeester: Emma van Nuland

Beste leden van JS Brabant,

Mijn naam is Emma van Nuland, ik ben 21 jaar en woon in Eindhoven. Ik ben begin 2021 lid geworden van de Jonge Socialisten en ben door veel leuke mensen met open armen ontvangen. Ik zou heel graag een steentje bij willen dragen aan JS Brabant. Ik wil me daarom kandidaat stellen voor de functie van penningmeester. 

Deze functie lijkt mij heel leerzaam en interessant. Ik ben van nature erg secuur en ben daarom geschikt voor deze functie. Ik heb me als beginnend freelancer het afgelopen jaar al verdiept in algemene boekhouding. In combinatie met mijn leergierigheid lijken dit mij goede redenen om het bestuur te versterken als penningmeester. 

Buiten de taken die komen kijken bij de functie van penningmeester, wil ik graag meehelpen met het organiseren van activiteiten. Als student journalistiek heb ik veel geleerd over de politiek en over verschillende andere thema’s. Binnen de politiek interesseer ik me vooral in thema’s zoals: klimaat, diversiteit en emancipatie en gezondheid. 

Als panseksuele vrouw zou ik diversiteit brengen in het bestuur. Hiermee hoop ik een aanspreekpunt te kunnen zijn voor iedereen. Ik hoop als penningmeester, samen met de rest van het bestuur, een leuk en actief jaar tegemoet te gaan.

Ik hoop als deel van het bestuur en van de functie Penningmeester veel te mogen leren. 

Met vriendelijke groet,

Emma van Nuland

 

Kandidaat-Bestuurslid Leden: Hannah Scheffers

Beste kameraden,

Mijn naam is Hannah Scheffers. Ik ben een 22-jarige studente aan de Fontys voor de opleiding tot leraar in het voortgezet onderwijs van de 2e graad in Engels. Ik ben lid van de Jonge Socialiste sinds 2017. 

In deze motivatie brief wil ik mijzelf voorstellen als kandidaat voor de bestuursfunctie leden in het bestuur van de Jonge Socialisten Brabant.

Al mijn hele leven ben ik in contact geweest met politiek. Ik kom uit een echt rood nest met ouders en grootouders die altijd hebben gestemd op de PvdA. Ik heb altijd mijn eigen weg mogen varen maar toen ik 16 was wist ik zeker dat mijn hart bij de PvdA ligt. 

Ik word door velen gezien als een aanspreekpunt en een schouder om op te huilen. Ik luister aandachtig naar mensen hun problemen en probeer ze zo goed mogelijk te helpen. Natuurlijk ben ik ook een gezellig persoon waar je ook een praatje mee kan maken gewoon omdat het kan. Ik ben bijna altijd 24/7 te bereiken, ook ’s avonds! Ook ben ik graag een prater en vind ik het gezellig om mensen te spreken die ik nog niet goed ken. Daarom denk ik zeker dat bestuurslid leden goed bij mij zal passen.

Als nieuw bestuurslid zou ik graag nieuwe activiteiten willen organiseren. Nu met corona is dit natuurlijk allemaal wat moeilijker maar ik hoop dat wij elkaar snel weer in het echt kunnen zien! Ik vind diversiteit in het bestuur zeer belangrijk maar daarnaast vind ik zorg en onderwijs ook een belangrijk onderwerp om ons op te focussen in het komende bestuursjaar.

Mochten jullie nog vragen hebben mogen jullie mij uiteraard appen of bellen. Veel digitale knuffels en groetjes, want ik weet dat jullie die  nodig zullen hebben in deze moeilijke tijden!

Met Rode groet,

Hannah Scheffers
06 12178400

 

Kandidaat-Bestuurslid Leden: Julia Slaats

Hoi allemaal, 

Mijn naam is Julia Slaats. Ik ben 22 jaar oud en pas vrij kort lid van de JS, daarom zal ik me even kort voorstellen. Ik studeer ICT en heb een klein eigen webdesign bedrijf. Ik woon samen met mijn vriendin Emma, ons hondje Bram en onze gekko Bruni in Eindhoven. Samen dansen wij ook ‘Zouk’ bij een dansvereniging. Zelf speel ik ook al jarenlang toneel. 

Ik wil me graag kandidaat stellen voor de functie Bestuurslid Leden. Deze functie spreekt mij erg aan. Helaas ken ik nog niet veel van jullie heel goed, maar daar breng ik graag zo snel mogelijk verandering in. Ik ben erg sociaal, maak graag nieuwe vrienden en ben een gemakkelijke prater. Maar ik bied ook een luisterend oor. Van nature ben ik erg probleemoplossend ingesteld, wat van pas kan komen als iemand met een probleem naar mij toe stapt. Ook word ik enorm blij van de gedachte dat ik verjaardagskaartjes mag gaan sturen, ik ben erg creatief dus bereid je alvast voor op verjaardag tekeningetjes! 

Ik zal ook wat bestuurservaring meenemen naar het JS bestuur. Ik heb namelijk eerder een bestuursjaar gedaan bij de Eindhovense Studenten Toneelvereniging Doppio. Daar was ik Commissaris Uitvoeringen en was ik er verantwoordelijk voor dat tien repetitie-groepen een mooie voorstelling konden spelen aan het einde van het jaar. Dit was enorm leerzaam qua professionele werkhouding, management skills en communicatieve vaardigheden. De functie waar ik nu op solliciteer is natuurlijk heel anders, waardoor ik ook verwacht opnieuw vanalles te kunnen gaan leren. Ik ben erg leergierig en dit lijkt me dan ook enorm leuk. 

Andere relevante ervaring is dat ik in 2017 een jaar op de telefonische klantenservice heb gewerkt. Qua bellen zit heb dus wel goed! Alle bel-angst die onze generatie, volgens mij, vrij vaak heeft is bij mij al ruimschoots weggevaagd. Ik bel graag, zowel met vrienden als vanuit een professionele rol. Het lijkt me daarom ook erg leuk om met nieuwe leden in gesprek te mogen gaan door hen te bellen. 

Tot slot hoor ik heel graag van degene die van plan zijn bij de ALV te zijn. Ik zou mezelf graag wat informeler voorstellen en deze kandidaatstelling toelichten. App me, mail me, of liever nog: bel me! Dit kan op juliaslaats@gmail.com of 06-27361207. 

Tot 9 juni! 

Met rode groetjes, 

Julia Slaats

 

Kandidaat-Bestuurslid Communicatie: Tristan Koppers

Beste Leden,

Mijn naam is Tristan Koppers. Ik ben 19 jaar en kom uit ’s-Hertogenbosch. Ik ben bijna 3 jaar lid van de Jonge Socialisten en Partij van de Arbeid. In mijn tijd bij de JS heb ik veel mensen leren kennen en heb ik veel geleerd over de organisatie hoe het allemaal in zijn werking gaat. Ik ben het afgelopen jaar Bestuurslid Penningmeester geweest en zou nu graag de kant van Communicatie opgaan!

Ik wil mijzelf graag kandidaat stellen voor de functie bestuurslid Communicatie. Een van de redenen waarom ik geschikt ben voor deze functie is omdat ik al 3 jaar lang in de E-sports wereld de Social Media bij houdt van verschillende teams. Ook heb ik in de jaren dat ik bij de JS zit geholpen bij activiteiten Organiseren, Dit wil ik komend jaar vooral zo blijven doen ( Zover het mogelijk is met Corona). Om zo meer nieuwe leden naar de organisatie te halen of de huidige leden betrokken te houden.
Ik heb in mijn periode bij de JS gemerkt hoe de bestuursleden betrokken zijn bij de leden, dit wil ik graag doorzetten. Ik vind samenzijn en gezelligheid belangrijk binnen de JS.

Ik ben zelf ook actief in de lokale politiek, Ik ga af en toe mee met PvdA ’s-Hertogenbosch om te canvassen. Ik hoop hier veel te leren van mijn mede JS’ers en van de activiteiten binnen de JS.

Met vriendelijke groet,

Tristan Koppers.

Categorieën: Bestuur

Jonge Socialisten in de PvdA