Motivatiebrieven kandidaten najaarsALV 2022

In dit bericht staan we stil bij de status van de kandidaatstellingsprocedure, motivatiebrieven en de aankomende ALV.

Status kandidaatstellingsprocedure

Zoals jullie niet zal zijn ontgaan hebben we 10 november onze ALV als JS Brabant-Zeeland.

Op de ALV zullen er twee posities open komen;

  • Secretaris
  • Bestuurslid communicatie

 

Voor de functie van secretaris hebben we de volgende kandidaten:

Sibren van Hoeven

 

Voor de functie van bestuurslid communicatie hebben we geen kandidaten. Deze functie zal ad interim open komen te staan tijdens de ALV. Ieder aanwezig op de ALV mag zich ter plekke kandideren voor de functie. Degene die wordt verkozen zal voor een jaar de functie bekleden.

Motivatiebrief Sibren van Hoeven - secretaris

Beste kameraden,

Het is inmiddels al november en dat betekent dat mijn eerste bestuursjaar erop zit. Samen met mijn inmiddels goede vrienden Pim, Sal, Kevin en voorheen Hannah heb ik de eer gehad om jullie belangen als leden te vertegenwoordigen.

De JS heeft een wankel jaar achter de rug. Als afdelingsbestuur voelden we ons vaak machteloos en door het toedoen van COVID en vele problemen in het landelijk bestuur was het moeilijk om de afdeling weer op rechte poten te krijgen.

Dit is gelukkig wel gelukt. Zo heb ik met andere PJO’s het woonprotest in Eindhoven georganiseerd, heb ik het jonge geluid samen met Kevin laten horen in onze Provinciale Staten, hebben we het debat gevoerd over Israël in Den Bosch, zijn we afgereisd naar congressen en demonstraties en heb ik veel leden beter leren kennen op onze borrels.

Ik zie voor de JS een mooie tijd voor me. In deze moeilijke tijden van koopkrachtmalaise en een onverantwoordelijk kabinet snakt ons politieke landschap naar vernieuwing. Onze generatie moet die vernieuwing waarmaken. Als JS’ers moeten wij ons feller en herkenbaarder opstellen om potentiële leden aan te spreken. En daar vecht ik graag voor. Dat is ook waarom ik mij herkandideer voor secretaris van onze mooie afdeling.

Als secretaris van Brabant-Zeeland heb ik veel mooie ervaring op mogen doen. Deze ervaring wil ik verder doorzetten om onze afdeling actiever te maken door meer leuke activiteiten te organiseren in beide provincies, meer actie te voeren in en buiten ons grondgebied, een actief en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor de leden en als laatste de banden met andere PJO’s, in het bijzonder DWARS, aanscherpen.

Dit kan natuurlijk alleen met jullie steun. Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen in mij het laatste jaar, en hoop dat ik het komende jaar dat nog steeds voor jullie mag blijven doen.

Ik zie jullie woensdag op de ALV!

 

Met rode groet,

Sibren van Hoeven

Categorieën: Bestuur

Jonge Socialisten in de PvdA