Motivatiebrieven voor het nieuwe bestuur

Kom naar de digitale ALV op 23 juni!

ALV

Komende 23 juni is het weer tijd voor onze ALV! Deze ALV zal plaatsvinden op zoom vanaf 19:30.

Meld je hier aan voor de ALV. Hieronder vind je de motivatiebrieven van de kandidaten.

 

Voorzitter

Lieve leden,

Het afgelopen jaar heb ik vol enthousiasme mogen dienen als jullie voorzitter. Ondanks het coronavirus hebben we veel leuke en interessante activiteiten kunnen organiseren. We hebben het met elkaar gehad over onder andere kernenergie, het basisinkomen en XTC. We hebben een Pubquiz gehouden, geborreld en de kroegentocht in Utrecht overleefd. We hebben we de media gehaald met onze Brabant niet rechtsaf actie en ons opiniestuk in het Brabants Dagblad tegen de nieuwe woonvisie van de gemeente. Al met al een geslaagd jaar.
Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Lukas en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer geschiedenis in Utrecht en woon in het mooie Chaam. Na de Kamerverkiezingen van 2017 zag ik hoe de nieuwe regering verkeerde keuzes maakte. Er werd bijvoorbeeld gekozen om de dividendbelasting af te schaffen in plaats van te investeren in de zorg. Hierdoor besloot ik lid te worden van de PvdA en JS. Inmiddels heb er één jaar als Brabantse secretaris op zitten en één als afdelingsvoorzitter, en heb ik in de JS een tweede thuis gevonden.

Ik ben ontzettend trots op onze mooie afdeling. Op de enorme delegaties die wij naar de landelijke congressen en ledenweekenden sturen. Op de manier waarop iedereen bij ons in Brabant welkom is en wij geen debat uit de weg gaan. Ik ben trots op de strijdvaardigheid die ik het afgelopen jaar binnen onze afdeling heb gezien om de wereld een klein beetje beter te maken. Als er ergens onrecht is, van uitbuiting van flexwerkers tot institutioneel racisme, wij zullen er als JS altijd een vuist tegen maken.

Daarom stel ik mij vandaag vol energie kandidaat om nog een jaar als voorzitter aan de slag te gaan. Er is nog veel te doen. Als voorzitter wil ik volgend jaar nog meer acties organiseren tegen het rechtse college in het provinciehuis, wanneer dit college plannen uitvoert die tegen onze waarden ingaan. Verder wil ik aan het eind van het bestuursjaar met elke pjo waar wij in Brabant banden mee hebben minstens één activiteit hebben georganiseerd. Het afgelopen jaar is achter de schermen een platform opgezet om gerichter scholen te kunnen bezoeken. Daar wil ik volgend jaar volop mee aan de slag om zoveel mogelijk scholieren met de politiek kennis te laten maken.

Mogen jullie vragen hebben, mogen jullie uiteraard appen of bellen. Hopelijk tot ziens in Brabant!

Met rode groet,
Lukas van Dongen
06 20157888

 

Bestuurslid Communicatie

Beste Brabanders,

Ik ben Jannick van de Westerlo uit ’s-Hertogenbosch, ik ben bijna 2 jaar lid van de Jonge Socialisten. In mijn tijd bij de JS heb ik veel mensen leren kennen en heb ik veel geleerd over de organisatie. Ik wil mijzelf graag kandidaat stellen voor de functie bestuurslid Communicatie. Een van de redenen waarom ik geschikt ben voor deze functie is omdat ik goede communicatie vaardigheden bezit. Ook heb ik het afgelopen jaar activiteiten georganiseerd of meegeholpen met de organisatie, dit wil ik komend jaar vooral zo blijven doen. Om zo meer nieuwe leden naar de organisatie te halen of de huidige leden betrokken te houden.
Ik heb in mijn periode bij de JS gemerkt hoe de bestuursleden betrokken zijn bij de leden, dit wil ik graag doorzetten. Ik vind samenzijn en gezelligheid belangrijk binnen de JS. Ik vind het fijn om met andere politiek geïnteresseerde mijn gedachtegang te kunnen delen.

Ik ben zelf ook actief in de lokale politiek, Ik ondersteun de fractie van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dat ik actief ben bij de lokale partij heeft ook te maken met mijn interesse in de Jonge Socialisten. Ik hoop hier veel te leren van mijn mede JS’ers en van de activiteiten binnen de JS.

Met vriendelijke groet,
Jannick van de Westerlo.

 

Bestuurslid Leden

Hallo, ik ben Pim van Benthem. Ik ben een 20-jarige student Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogescholen te Den Bosch. Daarnaast ben ik sinds het najaar van 2019 een actief lid van de Partij van de Arbeid en de Jonge Socialisten. In deze motivatiebrief wil mijzelf voorstellen en kandidaat stellen voor de bestuursfunctie Leden in het bestuur van Jonge Socialisten Brabant.
Ook ga ik vertellen wie ik ben, welke politiek ervaring ik heb, welke werkervaring ik heb en waar mijn kwaliteiten liggen. Ik ook u als lezer aan het eind van deze brief een goed beeld te hebben kunnen geven van wie ik ben en waar ik voor sta.

Wie ben ik ?
Ik ben Pim van Benthem. Ik ben 20 jaar oud en geboren en getogen in Eindhoven, Brabant. Ik heb 2018 mijn Havo diploma gehaald en ben toen gaan studeren. Ik heb eerst één jaar Social Studies gestudeerd aan Fontys Hogescholen Eindhoven maar ben hier na een half jaar gestopt. Deze studie was teveel zorggericht, ik had meer passie voor een maatschappelijke of politieke studie. Zo ben ik uitgekomen bij mijn huidige studie; Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogescholen te Den Bosch. Op deze studie zit ik op mijn plek.
Gedurende mijn hele jeugd had ik al een passie voor bestuur en politiek. Ik deed op de middelbare school mee bij debatteams en was voorzitter van de leerlingraad. Met deze leerlingraad heb ik toentertijd nog inspraak gehad in de fusie van mijn middelbare school met een andere school. Wij bemoeide ons met de opzet en regelingen, maar ook met het ontwerp van de school en de indeling van het nieuwe gebouw.

Politieke- en bestuurlijke ervaring
Mijn eerste bestuurlijke ervaring was dus de leerlingraad op de middelbare school. in mijn tijd op het Christiaan Huygens College als voorzitter was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de inspraak in de fusie van de scholen.
In datzelfde jaar ben ik voorzitter geworden van de jeugd van voetbalclub VV Nieuw Woensel in Eindhoven. Ik ben tot eind vorig jaar altijd lid geweest van deze club, in totaal ongeveer 10 jaar. In mijn tijd als voorzitter jeugd was ik verantwoordelijk voor de indeling van nieuwe leden en alle andere jeugdzaken.
Aan het begin van het nieuwe schooljaar in 2019 besloot ik ook mijn altijd aanwezige passie voor politiek invulling te geven. Dit was het moment waarop ik lid ben geworden van zowel de Partij van de Arbeid als Jonge Socialisten. Ik ben op dit moment actief als fractieondersteuner van de PvdA Eindhoven. Ik ben hier aanwezig bij alle fractievergadering en ook zoveel mogelijk bij alle raadsvergaderingen. Ik leer hier veel over het werk als raadslid en de plaats van de PvdA in lokale politiek.
Ik heb aangegeven na de zomer graag een soort stage te lopen. Mede door mijn studie en het meelopen over het algemeen leer ik veel over de politiek en het bestuurlijk werk. Ik mis dan echter nog één ding op lokaal niveau; dossierkennis. Door elke twee maanden met een ander raadslid mee te lopen kan ik dossierkennis opbouwen en zo klaargestoomd wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2020.
Binnen de Jonge Socialisten heb ik mij altijd actief opgesteld. Ik ben vanaf het aanmelden als lid zoveel mogelijk aanwezig geweest bij alle activiteit. Tevens ben ik goed bevriend geraakt met vele leden en me zichtbaar gemaakt voor zowel het Brabantse- als het landelijke bestuur. Ik ben zeer gemotiveerd om te werken binnen de Jonge Socialisten.

Wat maakt mij geschikt voor de leden? (Kwaliteiten)
Maar dan is natuurlijk de grote vraag, wat maakt mij dan geschikt voor de bestuursfunctie leden? Ik denk dat ik een aantal kwaliteiten bezit die mij hiervoor geschikt maken. Ten eerste ben ik een zeer sociaal persoon. Ik praat graag en heb weinig ontzag. Ik heb geen angst om naar iemand toe te stappen, contact te leggen met mensen of om mensen die ik slecht of niet te benaderen. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hen wat van de energie te geven die ik heb.
Ten tweede ben ik aanwezig en een netwerker. Ik heb een aanwezige social media basis en ben ook goed met het bellen van mensen. Ik ken tevens veel mensen die in de regio iets kunnen betekenen voor de JS en waar wij iets mee kunnen. Ik kan mijn kunde in het gebruik van media ook gebruiken voor het praten met en werven van leden, maar natuurlijk ook om huidige leden te enthousiasmeren en activeren.
Als laatste ben ik ook een eerlijk en helder persoon. Ik ben makkelijk in de omgang en maak met iedereen een praatje. Ik ben integer en loyaal en iedereen kan altijd bij mij terecht. Ik kan er voor mensen zijn en ze helpen als ze hulp nodig hebben op wat voor manier dan ook. Ik doe altijd mij best om vertrouwen te genereren bij mensen en ik denk dat dat een belangrijk is.

Tot slot
Ik hoop dat u nu een beter beeld heeft van wie ik ben. Ook hoop ik u overtuigt te hebben wat hetgeen wat ik kan betekenen voor Jonge Socialisten Brabant.

Met vriendelijke groet,
Pim van Benthem

Categorieën: Algemeen, Bestuur

Jonge Socialisten in de PvdA