Referendum – Gemeente Tilburg

Logo-Gemeente-Tilburg-1

Ondanks de commotie van de inwoners van de gemeente Tilburg heeft de gemeenteraad vorige week maandag toch ingestemd met het nieuwe plan voor een groot bedrijventerrein in Wijkevoort. Ten tijde van de stikstofcrisis zitten wij niet te wachten op nog meer vervuiling en milieuschade aan de rand van onze stad. Daarnaast zijn niet alleen de inwoners van de gemeente Tilburg kritisch op dit plan, ook in de buurtgemeente Gilze-Rijen speelt deze kwestie.

De coalitiepartijen GroenLinks, D66, CDA en VVD stemde om 01.18u in de nacht voor het XXL-bedrijvenpark, terwijl er nog helemaal geen enkel bedrijf hier interesse voor heeft en er genoeg panden in Tilburg leeg staan voor MKB’ers. Daarnaast is een extra groot bedrijventerrein in de logistiek waarbij nog meer arbeidsmigranten worden uitgebuit geen goed idee voor Tilburg. Wij zien dit al misgaan op andere plekken in Brabant en wij willen elkaar niet naar de bodem concurreren.

Laat je horen als je tegen de verdozing van het natuurgebied bent en teken de petitie, zodat wij een referendum tegen dit raadsbesluit kunnen starten! Let op, je kan het alleen tekenen met een DigiD-account én als je inwoner bent van gemeente Tilburg:

https://www.tilburg.nl/stad-bestuur/bestuur/referendum/

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA