Roze maak je met rood, liefde en bij elkaar zijn

Een blog van Vincent over de nashvilleverklaring

regenboogmuur

Als student bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool, leerde ik tijdens mijn allereerste les dat Nederland een democratische rechtsstaat is. Een heel belangrijk onderdeel daarvan is de scheiding tussen kerk en staat. De afgelopen dagen heb ik echter van onze democratie en eenheid niet echt veel gemerkt. Veel verdriet, angst en ruzie. Tranen liepen niet alleen over het gezicht, maar stroomden ook diep in ons hart.

De strijd van LHBT’ers voor hun rechten is lang en moeilijk. Van de oprichting van het COC tot de Stonewall Rellen in de Verenigde Staten.
Nederland was het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde. Dit land waarin we nu leven is een land van vrijheid; een land waar sommigen alleen van kunnen dromen. Toch zijn er nog steeds enkele mensen die de waardigheid en vrijheden van LHBT’ers willen wegnemen. Met een boek van meer dan tweeduizend jaar oud willen zij ons leven van vandaag de dag te veroordelen.

Als mensenrechtenactivisten, leden van Jonge Socialisten Brabant, geven wij absoluut nooit op. We staan achter Malālah en achter alle meisjes zoals zij, die vechten voor gelijke educatieve rechten. We staan achter de Tankman en achter iedereen die vecht voor democratie. We staan achter iedereen die worstelt om hun seksuele geaardheid en steunen hen.
Wij staan hier, en zeggen tegen iedere fundamentalist, wij hebben geen haat nodig in onze maatschappij!

Roze maak je met rood, liefde en bij elkaar zijn.

Categorieën: Diversiteit & Emancipatie

Jonge Socialisten in de PvdA